Kims blog

Hoor wie klopt daar kinderen....(20-11-12)


De klok is alweer een uur vooruit gegaan, de donkere avonden beginnen eerder en de ‘r’ is in de maand. In alle supermarkten liggen al pepernoten, suikergoed, taaitaai en chocoladeletters. Dit betekent voor mij drukke werkmaanden, maar tevens ook de gezelligste. Omdat veel cliënten van Amsta jonger aandoen dan hun echt leeftijd, zijn er veel zogenaamde ‘gelovers’. Dit vraagt om een zorgvuldige aanpak van activiteiten en veel voorbereidingen. Er moeten heel wat schoenen worden gevuld en Sinterklaas komt op 1 december op de kindergroepen. Als "hulpsinterklaas” mag ik de cadeautjes kopen voor de cliënten van Amsta. Ik krijg al voorpret bij het idee als ik de verbazing mag zien op de gezichten. Tevens komen er op locatie De kleine Johannes een aantal zwarte pieten om met de cliënten te gaan dansen tijdens de disco. Kortom: zodra de Sint in het land is, wordt het bij Amsta VG een groot feest!

Ik wens iedereen al een fijne pakjes avond toe!

Groeten Kim de Witte,
Coördinator recreatie VG
 

 

In dubio (06-11-12)


Ik ben in dubio. Deze weken zijn er weer de jaarlijkse Maatschappelijke Stage Markten. Deze informatiemarkten zijn bedoeld voor leerlingen van het middelbaar onderwijs (VMBO t/m VWO), in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar.

Zij moeten jaarlijks tussen de 28 en 40 uur een maatschappelijk stage lopen bij een bedrijf of instelling. Amsta is zo'n plek. Bij ons lopen ze gedurende 1 week  stage binnen de Verstandelijk Gehandicaptenzorg, op groep 1a of 1b op locatie De kleine Johannes (aan de Overtoom). Enorm spannend voor zowel leerlingen als cliënten. We zijn bovendien bezig om een stage te organiseren, waarbij een hele klas tegelijk komt. Bijvoorbeeld om een evenement te organiseren, aansluitend bij een zorgbehoefte van bewoners.

Maar waarom ik in dubio stond, is omdat er in het nieuwe regeerakkoord staat dat de maatschappelijke stage zal worden afgeschaft! Heeft het dan nog zin om nu leerlingen te gaan werven? Ik heb besloten om toch naar de markten te gaan, met een kraam vol informatie. En wat ben ik blij dat ik gegaan ben! De leerlingen hebben veel leuke ideeën en geven me enorm veel energie. Amsta zal voorlopig blijven samenwerken met deze leuke groep jongeren, in het kader van hun maatschappelijke stage. Net zolang Den Haag het toelaat.

P.S. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke stage op www.VCA.nu.

“Ondanks de hoge werkdruk vonden collega’s tijd om me te bellen of sms-en” (16-10-2012)


Toch overviel mij het telefoontje met de datum dat ik geopereerd zou worden. Ik wist natuurlijk dat het zou komen, maar dan nog. Oké, direct na het telefoontje van alles regelen: oppas voor de kinderen, tas inpakken en mijn leidinggevende informeren. In plaats dat het een snelle mededeling zou worden, nam mijn leidinggevende de tijd voor me, luisterde en gaf me advies. En drukte mij toch wel op het hart mijn herstel serieus te nemen.

Ik heb een goed contact met mijn leidinggevende. Hij weet onderhand wel een beetje hoe ik ‘in elkaar zit’. Tijdens mijn ziekenhuisopname kon ik mijn werk moeilijk loslaten en dit was eigenlijk ook wel een welkome afleiding, voordat ik geopereerd moest worden.


Tijd
Gelukkig hebben mijn collega’s en leidinggevende – naast mijn familie en vrienden – me heel veel steun gegeven in deze periode. Door een klein sms-je, een ziekenhuisbezoek, een lieve kaart en prachtige bloemen. Het ontroerde mij dat in deze tijd van verhoogde werkdruk mijn leidinggevende, de OC (Onderdeel Commissie van de OR) en collega’s de tijd vonden om mij door deze moeilijke periode heen te helpen.

Focus op herstel
Na mijn ziekenhuisopname stond er nog een lange herstelperiode op mij te wachten. Wekelijks belde mijn leidinggevende op. Met de vraag “hoe gaat het met je”. Mijn herstel ging veel langzamer dan verwacht. Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat mijn leidinggevende belde om mij te controleren of er voor te zorgen dat ik eerder aan het werk “moest”. Dat gaf mij een geruststellend gevoel, ik kon me helemaal focussen op mijn herstel. Er werd vanuit Amsta niet aan me getrokken. Ik weet natuurlijk vanuit mijn functie bij de OC hoe hoog de verzuimcijfers kunnen zijn. Dit is voor de organisatie natuurlijk niet wenselijk, maar ziekteverzuim overkomt je.

Bedrijfsarts
Na 6 weken in de ziektewet kreeg ik een oproep van de bedrijfsarts op de locatie Jan Bonga. Ik had geen idee wat me te verwachten stond. En dat gaf toch wel een onprettig gevoel. Maar de bedrijfsarts was een vriendelijke vrouw, die goed naar mij luisterde, ook tussen de regels door. Samen kwamen we tot een oplossing die goed bij mijn herstel past. Het was een advies, ik moest dit nog wel met mijn leidinggevende bespreken. Hij volgde het advies op.

Bedankt!
Ik ben gelukkig weer bijna 100% fit, en zal binnenkort ook weer 100% aanwezig zijn op mijn werk. Ik wil via deze blog aangeven dat ik het als heel fijn heb ervaren hoe mijn werkgever is omgegaan met mijn ziekteproces. Ik had al genoeg aan mijn hoofd en wilde vooral focussen op beter worden, zonder dat ik belast zou worden met “bijzaken”. Dat er zoveel contact is geweest en dat alles bespreekbaar was, heb ik niet als last ervaren. Toen ik dat ene telefoontje van het ziekenhuis kreeg, ging ik toch wel met vooroordelen het gesprek aan met mijn leidinggevende, zeker over mijn herstelperiode. Ik was bang dat ik sneller weer aan het werk “moest” dan mijn lichaam zou aankunnen. Maar tegen de verwachtingen in heb ik me tijdens mijn ziekteproces juist enorm gesteund gevolgd door mijn leidinggevende, de OC en andere collega’s. Door middel van deze blog: bedankt hiervoor!

Kim de Witte

Bij ons in de OC! (27-07-2012)

 

Mijn functie binnen Amsta is coördinator recreatie VG (verstandelijke gehandicapten). De benaming is eigenlijk gedateerd, mijn taken zijn vele malen breder dan de functienaam doet denken. Naast dit werk heb ik een tweede functie binnen Amsta en dit is OC lid stadsgebied Oud-West/Zuid. Nu weten sommigen misschien niet precies wat de OC of OR is. Voordat ik in de OC zat had ik ook echt geen idee, wist niet eens waar de afkorting voor stond. OR betekent Ondernemingsraad en OC is de afkorting voor Onderdeel Commissie (van de OR).


Binnen Amsta heb je meerdere van deze Commissies:
OC voor stadsgebied Oud-west/Zuid
OC voor stadsgebied Buiten de Ring
OC voor stadsgebied Centrum/Oost
OC voor Ondersteunende diensten

Het leuke van al deze commissies is dat zowel de VG als V&V (Verpleging en Verzorging) samen sterk staan voor hun stadsgebied. Wat mij over de streep trok om bij de OC te gaan, was dat je veel leert en inbreng hebt over zaken binnen de organisatie. Dat je niet alleen over je "eigen" locatie informatie krijgt maar ook over de andere locaties binnen je stadsgebied. Waar je anders misschien nooit komt en niets over weet. Ook vond ik het heel belangrijk om er voor de achterban te zijn, om op te komen voor hun rechten.

De OC bespreekt met de stadsgebieddirecteur wat zich afspeelt binnen de verschillende locaties. Maar ook krijgt de OC informatie over de toekomst van een afdeling of locatie. Bij de OC heb je ook recht om gebruik te maken van advies en instemmingsrecht. Kortom: het is een hele verantwoordelijke functie, die maar 3 uur per week van je vraagt. Je krijgt voor de OC dus uren, die door je leidinggevende worden goedgekeurd. We zoeken voor alle 4 de OC’s  nieuwe leden die zich willen inzetten voor Amsta en de achterban. Binnenkort gaan we actief starten met het werven van deze nieuwe leden binnen de organisatie. Ik ben benieuwd welke collega’s er interesse hebben en hoop op veel nieuwe leden, om er ook komend jaar weer een goed OC jaar van te maken.

SAMEN STA JE STERK

Groetjes Kim

Kim is werkzaam als coördinator Recreatie van alle VG locaties bij Amsta. Zij organiseert allerlei leuke activiteiten voor cliënten en coördineert ook de inzet van vrijwilligers.

 


The Voice of Amsta (30-06-2012)


Mijn eerste blogartikel voor Amsta. Spannend, ik heb genoeg om over te schrijven want ik maak in mijn werk heel veel leuke en bijzondere dingen mee. Op dit moment ben ik druk bezig met de voorbereidingen van the Voice of Amsta, dat vandaag (zaterdag 30 juni) plaatsvindt. Ook dit jaar helpt Heineken mij weer bij de voorbereidingen van dit grote evenement. Verleden jaar deden ze dat ook en konden we de show zelfs op hun locatie houden.

Maar Heineken helpt niet alleen met de organisatie, ze zijn ook een belangrijke sponsor van de show. En dat terwijl ik verleden week in het nieuws hoorde dat er gedwongen ontslagen gaan vallen bij Heineken Horeca. Dus we zijn heel dankbaar dat ons dit jaar weer willen sponsoren.  Nou denk ik niet dat Heineken snel failliet zal gaan, maar ze zullen toch, net als wij, ook last hebben van de crisis.

Gelukkig kunnen wij nog steeds een beroep doen op allerlei mensen. Zo zullen vrijwilligers zaterdag cliënten begeleiding naar de Heineken Experience op de Stadhouderskade. Zodat iedereen die wil mee kan.
Maar zoals ik al aangaf zijn we nu nog druk bezig met de voorbereidingen. De gastenlijst wordt steeds langer en de optredens zien er veel belovend uit, zoals Monsif, Gabbertje, Michael Jackson en Frans Bauer. Ook de jury is compleet met een cliënt, een medewerker van Heineken en een bestuurslid van Amsta. Morgen worden de prijzen op locatie De kleine Johannes aan de Overtoom afgeleverd.  Prachtige bekers en voor elke deelnemer een medaille.

Ondertussen loopt de spanning erg op, zowel bij mij als bij de cliënten. Zaterdag om 13.30 uur begint het feest met een superoptreden van The Admirals, de rappers van locatie De Admiraal op. Om 14.00 uur start dan de show. En om 15.00 uur hebben we een echte artiest die tijdens de pauze komt optreden, Peter Beense, dat zal vast een groot succes worden. Voor nu hoop ik dat iedereen goed aan het oefenen is en dat de beste mag winnen!

Kim de Witte

Kim is werkzaam als coördinator Recreatie van alle VG locaties bij Amsta. Zij organiseert allerlei leuke activiteiten voor cliënten en coördineert ook de inzet van vrijwilligers.

1 opmerking:

  1. Kim de witte is verantwoordelijk voor Mishandelding en verwaarlosing op Amsta Florijn.

    BeantwoordenVerwijderen